ENTREPRENÖREN ANNA

Entreprenör, Entusiast & Ekonom

Kort sagt om mig

Jag är mamma till tre barn, Vd, föreläsare, styrelseordförande och sambo till en levnadsglad bonde som jag älskar. Tillsammans med min man Mikael har vi barnen Hannes sju år, Signe 5 år och lilla Sigrid som ännu är en baby.

Företagen Aveo och Lanttjänst Haapa tillsammans med jordbruket Axagård och en del föreläsningsuppdrag och styrelseposter håller mig sysselsatt.  Att vara social är min hobby och frisk luft och lite motion gör mig glad!

Lite mera utförligt sagt om mig

Jag är född i Vörå på en bondgård. Jag har gått Hanken och blev utexaminerad år 2006. Jag anser att åren på Hanken har varit avgörande för min egen utveckling och jag har därför alltid vara mån om att ställa upp för högskolan när det efterfrågats. Det känns som en stor ära att ha fått en styrelseplats.

Aveo heter mitt första företag, grundat år 2006. Det har idag har utvecklats till Österbottens största företag inom inredningsplanering.  Aveo fokuserar på att planera miljöer som beaktar alla våra sinnen. För att alla andra sätt att planera på är sämre.

 Jag har grundat och lett företaget i 9 år, men nu är det Jan Snickars som är VD och jag jobbar som styrelseordförande. Dessutom är jag aktivt med och utvecklar Aveos webbutik.

Lanttjänst Haapa startade jag och Mikael 2009. När vi såg att det var svårt att få tag i jordbruksavbytare för min stundande mammaledighet. Mikael hade också fått en del skog i samband med jordbrukets generationsväxling. Den var nu var i stort behov av skötsel. Så det blev avbytartjänster och skogsskötsel. Lanttjänst har sedan dess vuxit ”sakta men säkert”. Idag har vi 5 anställda på bolaget och sköter om dryga 10 gårdar.

Mitt hem finns i Komossa, på jordbruket, på gott och ont. Här finns det alltid jobb. Risken för arbetslöshet är 0 %, lönsamhet är det däremot inte riktigt samma garanterade tillgång på. Jordbruket har gått i min mans släkte sedan år 1755. Vi är stolta över att föra traditionen vidare. Vi föder upp nötdjur och odlar gräs och spannmål. Jordbruket är det närmaste jag kommer till ett livsstilsföretag. Sedan början av 2017 ingår jordbruksenheten vi bor på i ett samjordbruk, Axagård. Axagård driver vi tillsammans med min bror.

Jag lär som 7-åring fått överlämna traktorkörningen till min då 4-åriga bror eftersom jag styrde traktorn med fötterna istället för händerna. I protest lär jag ha sagt:

-”jag kan ju redan köra med händerna, nu vill jag lära mig köra med fötterna”.

jag tycker det är en sammanfattande analys på mig. Jag vill lära mig och när jag kan vill jag ha en ny utmaning!

 Vill du veta ännu mer om mig? Här hittar du min digitala CV på LinkedIn.

2 reaktioner till “ENTREPRENÖREN ANNA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s