Österbotten min plats på jorden

 

”Det kan alltid bli bättre, större och vackrare.”

Påståendet är riktigt men frågan är, jämfört med vad då?  Du har ett eget val och även om du inte väljer så har du ändå valt.

Jag har valt. Jag anser att jag bor, lever och verkar på en av jordens bästa platser. Jag har bott utomlands ett flertal gånger men alltid återvänt hem. Hem till Österbotten, hem till familj, vänner och traditioner.

När konstnären Sofie Staffans-Lyts för drygt ett år sedan frågade mig om jag vill vara med och ta fram en produkt under temat Österbotten, var mitt svar enkelt.

Ja, jag vill!

Mitt enda krav var att det måste finnas en mening, ett djup i produkten. För annars är det bara en grej som vilken annan grej som helst, i dagens oändliga hav av grejer. Det måste finnas text, historia och innehåll. Symbolik och mening, det måste vara riktigt genomtänkt.  

AVEO_bricka grå 2

Varje steg har lett oss hit

Vi började vår resa i det allra mest typiskt österbottniska, med lador och skärgård med båthus och björkdungar. Vi har gått via jungfrudanser och mjölkvarnar, hundratals motiv har fladdrat förbi och nu har vi landat här. Det är klart.

Det blev inga lador men nog ladusvalor, äppelblom, hjortronblad och en träbåt som väntar på sina gäster. Allt i en skönt accepterande stil precis som vi vill ha det här i Österbotten.

AVEO_bricka gul grå 2

Färger för oss Österbottningar

En bricka i gult och en i grått. Den gula för drivenheten i oss österbottningar, för framåtandan och ”kan själv attityden”. En i riktigt djup grå, stengrå. För envisheten, kampviljan, stabiliteten och tryggheten som finns här.

Baksidan kommer med ett tydligt ställningstagande om vår övertygelse, nämligen att Österbotten är en av de bästa platserna på jorden.

Fler bilder och andra detaljer hittar du i Aveos webshop. Klicka hem din egen Österbottenbricka idag!

AVEO_bricka gul 1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s