Effektiva arbetsmiljöer på 15 minuter

SPONSORERAT INLÄGG

Sitter och jobbar med min presentation och försöker välja det allra bästa innehållet. Min taltur är 15 minuter kort, lika kort som alla andras, men det är alltid en utmaning att leverera maximalt och samtidigt få med alla väsentliga delar när man har några få minuter på sig. Redan en enda minut förbrukad på oväsentligheter är 6,7% av totala tiden.

26.9 Tankesmedjan Agenda.013.jpeg
Ett blad för varje sinne och den yttre cirkeln med sina fem E:n utgör grundprinciperna för hur Aveo planerar miljöer.

En modell underlättar

Redan för åtta år sedan tog Aveo fram en teoretisk model för hur de jobbar med alla miljöer. Modellen kommer verkligen till användning när man ska berätta hur man bygger effektiva arbetsmiljöer på 15 minuter. Orsaken till att en modell skapades är helt enkelt den att det fanns ett stort behov för att kunna svara tydligt på frågan:

Vad är en bra miljö?

Det låter ju som en simpel fråga men faktum är att det fanns inga enkla och samtidigt fullständiga svar på den frågan. Åtminstone inte ett sådant svar att vi enkelt kunde förklara det för alla Aveos olika kunder.

Man kan fördjupa sig i allt möjligt, som tex. hur tjock stoppningen på en stol borde vara för att uppnå maximal sannolikhet för att kunden genomför ett köp. Eller vilken cirtusdoft som är bäst för koncentration. Men det är oerhört viktigt att man har grunden i skick innan man ger sig i kast med detaljer, hur intressanta de än må vara.

Det ska bli riktigt kul att prata om arbetsmiljöer igen! Jag hoppas vi ses imorgon eller på tisdag! Här hittar du information om eventet i Jakobstad den 26.9 och i Vasa den 27.9.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s