Jobbångest eller semesterpanik ?

Det är förstå gången i mitt liv som jag varit ledig fulla 4 veckor. Lite smågrejer har jag fixat och läst mejlen ett par gånger och när det känts för jobbigt har jag ringt min kollega Susanna för att få höra de senaste nyheterna. Men det har faktiskt gått bra. Jag har inte skrivit några romaner om vad jag ska göra när jag är tillbaks, jag har inte startat några nya företag, varken köpt eller sålt något. Jag har varit ledig på riktigt.

Anna och Philipp
Livet förändras men gammal vänskap rostar aldrig. Mötte min studiekompis Philipp i Berlin. Människor är livet.

Semesterframgångar tack vare familjen

Främst kan jag tacka mina barn och min man. Jag har inga hobbyer som är så roliga att jag klarar av att prioritera dem framom jobbet. Men under dessa veckor har jag kommit på mig själv med att sitta med lilltösen i knät och göra absolut, absolut ingenting och bara njuta av det. En annan bidragande orsak till ”ledighetsframgången” är att vi tillbringat nästan 3 veckor i vårt rullande hem. Ur syn, ur sinne heter det av en orsak. När man bara har varandra, ett litet kylskåp och sin egen säng, då händer det något med perspektiven. Att se nya platser, tala andra språk och få nya upplevelser är ungefär som att sätta min hjärna i en diskmaskin. Resterna försvinner och hårdvaran blir ren igen. Jag kan varmt rekommendera denna semestertyp till alla som har svårt att koppla av. Fast kanske det ändå inte spelar någon roll utan Branson har rätt i sitt uttalande: It´s all living.

Semester
När jag blir stor ska jag bli som Richard Branson!

Hursomhelst ska det bli skönt att åka till jobbet i morgon. Nya möjligheter, nya människor och nya uppdrag! Jag vet att jag har en full inbox som väntar men det gör ingenting, tvärtom. Jag längtar efter att åter få botaniseras i möjligheternas hav. Jobbångest, ”nä ja skoja bara!”. Det har jag inte! Å semester lyckades jag ha detta år! Skål på den saken!

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s