Kärlek och jobbpendling

När vintern ryter som värst kan jag lova att jag förbannar mitt öde att ha 126 (!) kilometer till och från jobbet. Men har man förälskat sig i en bonde så har man.

Ute i båt
Kajakpaddling är avkopplande för stora och små.

Positivt med pendling

Just idag känns avståndet som en liten bagatell och efter 6 år har jag hunnit rota mig här. Jag trivs med att få komma hem till lugnet och friheten. Efter en intensiv arbetsdag tog vi ikväll med barnen på en kajakutflykt. Vatten är så otroligt avstressande och skönt. I Komossa kan du också vara ganska säker på att få vara helt i lugn och ro. En (!) annan båt lyckades vi bonga under hela turen. Runtomkring sjön finns över 100 sommarstugor men säsongen har ännu inte riktigt kommit igång. Men även om det är midsommarafton och absoluta högsäsong så kan jag garantera att här ute finns precis så mycket privatutrymme som du någonsin kan komma att önska dig. Välkommen till Komossa.

Hannes och pappa
Det gula huset som skymtar i bilden är vårt hem.

Kollegor och ljudböcker är med på färden

Att ha lite kilometrar till jobbet är ju inte endast en nackdel heller, i bilen hinner man tänka, fundera och analysera. Tidvis har jag också sällskap av en kär kollega och då brukar vi ha dagens plan klar innan vi anländer till jobbet. Det brukar bli de effektivaste dagarna det. Just nu händer det så mycket på jobbet att jag saknar hennes sällskap lite extra. Den där skärpta blicken, när hon vant tar fram sin svarta anteckningsbok för att teckna ner en ny vision över ett nytt äventyr.

Nu när jag inte har sällskap så lyssnar jag nästan dagligen på ljudböcker. Ibland har jag hunnit ”vara” på både Harvard och Handelshögskolan innan jag är framme. Det gör pendlingen meningsfull för mig.

Är du pendlare? Har du några goda pendlings- eller literaturtips?

3 reaktioner till “Kärlek och jobbpendling

  1. Hej Anna, trevlig läsning!
    Jag pendlar inte men skulle tycka om att ‘utbilda sig’ på det sättet. 🙂
    En bok jag brukar återkomma till är James Allen’s As a Man Thinketh, som handlar om tankarnas påverkan. Den rekommenderar jag varmt.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s