Att se varandra är både hälsosamt och lönsamt.

Igår åt vi den utsökta vinnarbakelsen från Aroma på jobbet. Inte för att fira någon företagsrelaterad framgång, utan för att fira att Andreas blivit pappa! Kollegan Susanna mötte mig i dörren och var så glad att tårarna inte var långt borta. Hela förmiddagen präglades av att titta på olika bilder av underverket. Yrt beibissnack hördes från rummen. Vid ett tillfälle skulle vi nog alla ha fler barn, nästan i alla fall. Stämningen var bubblig och så där sockersöt, som det bara kan vara när alla fått en god nyhet, samtidigt!

Aroma, VinnarbakelsenAtt känna äkta glädje för sina kollegor är förmodligen en av grundförutsättningarna för att kunna prestera på topp. Tillsammans, när det sen verkligen gäller. Att kunna dela glädje betyder ju att vi ser varandra som människor, inte som kugghjul i en maskin. I mitt ledarskap ser jag det som ett av mina viktigaste uppdrag, att jobba för att alla kollegor ska se varandra. Så att de kan trösta när det behövs och äta vinnarbakelser och fira varandras framgångar när det finns läge för det!

Utmaningen ligger i att ha bestämt sig. Att man även i budgetsammanhang kommer ihåg att goda relationer är värda att satsa på. Det finns en risk, att man i sin iver att göra ännu bättre resultat, låter osthyveln gå där gemenskapens grogrund vilar. På lång sikt är jag övertygad om att det alltid skapas mera värden i en organisation där man ser varandra.

”-Ömsesidig respekt, tydliga krav och tid för glädje, skapar det där magiska ordet. Arbetsglädje. Ur det kan vad som helst födas.”

Hannes1En av mina favoritbilder, min son Hannes, ungefär 4 månader gammal. Livet e härligt! Inte sant!

 

En reaktion till “Att se varandra är både hälsosamt och lönsamt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s