Är Funded By Me ett tecken på morgondagens kapitalrevolution ?

På ett seminarium vid SEB berättade Cathrine Åsklint från Funded By Me om deras intressanta verksamhet. Du och jag kan med insatser på mellan 100 till 100 000 euro investera i såna bolag som vi tror på. Både genom att förköpa deras produkter och genom att köpa deras aktier. Ifall företagets kampanj inte får ihop hela kapitalbehovet, så får du tillbaka alla dina pengar.

fundedbyme_image_full_width

Har du istället en bra affärsidé, så kan du pitcha den för dem och kanske få igång en kampanj för att samla in kaptial till förverkligandet av din idé. Hittills har de kunnat erbjuda knappa 6 miljoner euro i företagsfinansiering. I år förväntar de sig att växa på 92 procent (!).

Jag är så innerligt glad för alla dessa alternativa finansieringsformer som håller på att etablera sig. Jag tror nämligen så här: först föll musikjättarna, nu faller energijättarna eller åtminstone faller de snart. Inom 10 år har finansjättarna fått flytta till Nangiala.

En ny pengamarknad som mera liknar ett 1000-bitars pussel än dagens 10-bitars har sett dagens ljus! Då kan vi vara musikproducenter, energiproducenter eller finansieringsagenter, allt enligt eget tycke och smak!

Den som lever, får se. Spännande blir det!

2 reaktioner till “Är Funded By Me ett tecken på morgondagens kapitalrevolution ?

  1. Anna, Funded by me, men förstår så väl att du vill skriva ”Founded by me” när du är en skapare:-) Kram. Kristina

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s