Frihet, arbetsglädje och familjeliv på jordbruket

Idag har vi varit ut på fälten och ställt iordning inför vårbruket som egentligen redan startat för de allra flesta. Men alla våra killar är uthyrda till andra jordbruk så det egna får skötas i de luckor som uppstår. Att ha ett jordbruk är onekligen en speciell form av företagande. Det är mer av båda ytterligheterna. Det är mer skit under naglarna samtidigt som det är mer luft under vingarna. För mig är betyder det mer av det senare. Tack vare jordbrukets stabilitet. Ja menar, alltid ska väl någon vilja äta någonting. Tack vare den vågar jag ta större risker på annat håll, för jag vet att, trots allt så har vi mat på bordet. Sen är jordbruket en perfekt motpol till den stress som många vill visa att de har eller som de faktiskt har i andra branscher.

Vårbruk är verkligen något som det gäller att göra i ett raskt tempo. Ändå har alla bönder vi möter tid för en pratstund. Men så har de heller inget som helst behov av att verka upptagna. På egen begäran kan bonden vara stressad och upptagen 24/7. Till och med ett barn förstår att bondens arbete aldrig tar slut. Det kommer en ny vår med nya åkrar att bruka. Det gäller att ta vara på livet just idag!

 

Jordbruket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s