Det är härligt med nya människor och nya idéer!

Efter att ha deltagit i Framsteget för andra gången, den första var på Åland i höstas, kan jag verkligen gå ut och lovorda både innehåll och arrangemang i detta koncept. Helt i toppklass. Suveränt.

Marianne Saarikko-Janson, perustaja, Fondia

Inspiration när den är som allra bäst

Vi inledde hos SEB med en inspirations kickoff. Flera intressanta föreläsare. Bland annat Marianne Saarikko-Janson, grundare av företaget Fondia, lyckades få min hjärna att börja spinna. De har paketerat juridiktjänster för att få ner priserna och snabba upp kundbetjäningen, deras kontor ser ut som en syatelje eller ett café. Företaget har vunnit flera priser för att de är duktiga på att skapa välmående på arbetsplatsen. Marianne är dessutom en duktig föreläsare.Jolla Marc Dillion

Det finns ett liv efter Nokia

Efter en lunchen begav vi oss till Jolla för att höra om deras äventyr. En karismatisk och klarsynt man vid namn Marc Dillion tog emot oss. Han talade rappt och visade med all tydlighet hur mycket han gillar Jolla.

-”jag har ingen utbildning, men jag gillade att skruva isär saker som liten. Nu skruvar jag ihop dem istället.”

– ”if you are the smartest person in the room, get out!”

– ”We vere angry and bitter for a while, then we decided to do something about it. Jolla.

Han berättade om glädjetårarna på lanseringsdagen och också om kampen och osäkerheten kring att vara David omgiven av branchens Goliats. Ordet beundransvärd är det som bäst beskriver avtrycket han lämnade hos mig. Får du chansen att lyssna till denna man, ta den!

Svenska ambassaden

En kulinarisk upplevelse

På kvällen var vi inbjudna till Sveriges ambassad på middag. Mat och vinälskare som jag är så hade middagen i sig varit nog för att får mig att ta en tur ner till vår huvudstad. Bilden gör inte desserten helt rättvisa utan ni får bara tro mig när jag säger att det va gott! Riktigt gott! Som avslutning begav vi oss ut i nattvimlet och jag tror det är 10 år sen jag sist gjorde ett krogbesök i Helsingfors och jag kunde konstatera att det var sig tämligen likt. Jag hoppas att vi snart får uppleva en riktig innovations explosion inom kroglivet. Jag väntar ivrigt på lanseringen av, krogliv version 2.0.

Tack till Framsteget för all inspiration, för nya vänner och för den fantastiskt goda maten! Att nätverka är ljuv musik för min själ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s